May
19
2011

Deseneaza o carcasa de iPhone in Adobe Illustrator

Pentru inceput va trebui sa creem un nou document cu dimensiunea de 640 x 480px.
Pentru a lucra mai usor o sa postam o linie de ghidare la jumatatea documentului. Pentru a face vizibil rulerul apasati CTRL+r, apoi selectati Selection Tool (V) si trageti o linie de ghidaj la jumatatea documentul.

Pasul 1.

Selectati din bara de unelte Rounded Rectangle Tool si desenati un dreptunghi cu colturi rotunjite. Am folosit Rounded Rectangle Tool deoarece putem modifica rotunjirea colturilor folosind cursorii UP si DOWN in timp ce desenam dreptunghiul. Acesta trebuie sa arate ca in poza de mai jos.

 

Pasul 2.

Desenati inca un dreptunghi mai mic cu ajutorul Rounded Rectangle Tool pe care il modificati ca in poza de mai jos cu ajutorul Direct Selection Tool (A) din bara de unelte. Trebue sa arate ca in poza de mai jos. Apoi folositi Gradient pentru a colora.

Ok, acum selectati Transparency si setati la 25.

 

Pasul 3.

Selectati Pen Tool (P) pentru a desena logo Apple. Pentru a fi mai usor folositi o poza mai mare cu logo Apple pentru a va ghida. Folositi aceleasi culori pentru gradient ca in poza de mai jos.

 

Pasul 4.

Redimensionati logoul si apoi folositi Type Tool (T) pentru a scrie. Pentru text folositi culoarea R:77 G:77 B:77. Pozitionati textul si logoul la jumatate.

 

Pasul 5.

Repetati Pasul 2 si creeati inca un dreptunghi cu colturile rotunjite ca in poza de mai jos. Acesta va fi mai mic si pozitionat in partea de jos.

 

Pasul 6.

Folositi Pen Tool (P) pentru a desena o linie groasa si curba ca in poza de mai jos. Setati Gradient ca in poza, apoi modificati Transparency la 18 %.

 

Pasul 7.

Acum vom creea camera foto. Pentru asta selectati Elipse Tool, tineti apasati Shift si desenati un cerc mic. Setati Gradient: ca in poza de mai jos si Stroke: 1pt. R:242 G:242 B:242.

 

Pasul 8.

Folositi Pen Tool (P) pentru a desena in lateral un efect de glow similar cu cel din partea de sus. Pentru asta folositi culoarea R:242 G:242 B:242 si setati Transparency la 3%.

Repetati procedeul si pentru zona din dreapta

Rezultat final

Done,

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

1 Comment + Add Comment

  • salut,
    tutorialul tau dovedeste profesionalism.bravo! te referi la inceputul tutorialului la UP si DOWN dar in cuprins nu se mai face nicio referire la acestea. te rog sa ai amabilitatea sa-mi explici aceasta operatie.m-ar mai interesa sa stiu cum pot opera asupra unui singur colt la un patrat sau dreptunghi cu rotunjire.in speranta ca imi vei raspunde iti multumesc/Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios