Jun
1
2011

Cum sa creezi un efect de geam spart in Photoshop

In postul urmator va voi prezenta o modalitate simpla de a creea un efect de geam spart. Eu am ales o poza cu un oras, pe care o gasiti aici, pentru a da impresia ca fereastra este de la un bloc inalt.
Tot in acest post va voi prezenta si o modalitate de a creea un efect de geam ud, cu picaturi de apa.

Ok, o sa aveti nevoie sa folositi Photoshop Brushez, cu efect de geam spart. O colectie interesanta o puteti descarca de aici.


Pasul 1.

Pentru inceput vom modifica putin poza. Selectati Image -> Adjustments -> Vibrance si setati Vibrance +30 si Saturation -60.

Pasul 2.

Folositi Brush Tool pentru a face cerul sa arate mai deschis. Folositi culoarea alba si setarile din poza. Aplicati aceasta culoarea intrun layer nou, daca este nevoie duplicati layerul pentru a arata mai deschis.

Pasul 3.

Creati un layer nou, umpletil cu culoarea negru #000000. Ok, acum ducetiva la Filter -> Render -> Lens Flare si aplicati setarile  ca in poza.

Acum, setati layerul  ca fiing “Screen” pentru a scapa de culoarea neagra de pe fundal, si mutati acea “Raza” intre blocuri.

Pasul 4.

Creati un nou layer si aplicati efectul de geam spart folosind Brush Tool. Daca se vede prea sters duplicati layerul.

Pasul 5.

Ok, acum ne intoarcem la poza initiala, cea cu cerul modificat, o duplicam, si aplicam pe layerul duplicat un efect de blur. Pentru a aplica acest efect va duceti la Filter -> Blur -> Gaussian Blur si setati la 4,4. Apoi stergeti cu Eraser Tool zona unde “geamul” este spart, pentru a ramane blurat doar in zona geamului.

Pasul 6.

Acum vom creea un efect de picaturi de apa pe geam. O metoda destul de simpla de a creea acest efect de picaturi de apa este urmatoarea:

Creati un layer nou peste toate layerele, umpletil cu culoarea negru. Atentie trebuie sa aveti si culoarea alba selectata, ca in poza de mai jos:

Pasul 7.

Ok, acum, cu acest layer umplut cu negru, selectat, va duceti la Filter -> Render -> Fibers, si aplicati urmatoarele setari:

Pasul 8.

Va duceti la Filter -> Texture -> Stained Glass si aplicati setarile:

Pasul 9.

Acum selectati Filter -> Sketch -> Plaster si aplicati setarile:

Pasul 10.

Acum avem o poza neagra cu picaturi de apa. Pentru a scoate backgroundul negru folositi Magic Wand Tool, folositi urmatoarele setari din poza, faceti click pe culoarea neagra, si apasati Delete.

Ok, acum setati layerul cu picaturi ca fiind “Overlay” si “Opacity” 30%

Stergeti picaturile de apa din zona geamului spart

Done,

 

 

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

1 Comment + Add Comment

  • Pasul 4 e imposibil…

Lasa un comentariu


1 + 4 =Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios