Nov
8
2011

Cum aplic un efect pe poza folosind Smart Filters

Salut, in tutorialul urmator o sa va prezint o modalitate de a folosi Smart Filters. Atunci cand folosim aceste Smart Filters avem posibilitatea de a ne intoarce si modifica filtrul respectiv.

Poza inainte

Poza dupa aplicarea filtrului

Pentru inceput deschidem poza sau obiectul pe care dorim sa aplicam cateva efecte si alegem din bara de meniu Filter – > Convert to Smart Filters. Ok, acum avem un obiect pe care putem sa aplicam mai multe filtre asupra carora putem sa revenim.

Dupa ce am convertit acest obiect in Smart Filter, urmeaza sa aplicam un efect. Putem folosi orice filtru dorim. Eu am ales efectul “Vignette”. Pentru a aplica acest efect de Lens Correction va trebui sa ne ducem in meniu la Filter -> Distort -> Lens Correction… .

In fereastra aparuta modificam valorile din casuta “Vignette” ca in poza de mai jos: Amount -100 si Midpoint +25. Apoi OK.

Am aplicat un filtru pe acest obiect asupra caruia putem sa intervenim, de aceea este important sa folosim aceste “Filtre Inteligente”. Pentru a modifica aceste filtre facem dublu click pe filtru de sub layerul nostru.

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

4 Comments + Add Comment

 • Hey amigos ….. in tutorialul acesta prima poza cea de la care ai inceput e tipu de joaca golf iar pe la jumatea lui apare alta poza, poza cu balonu. Cred ca le-ai cam incurcat =))

  • Salut,

   Da ai dreptate, atunci am lucrat pe mai multe poze si am facut captura de la alta. Oricum efectul este acelasi

   Multumesc,

 • Ok nu i bai .. pentru blog ai nota 10 de la mine bv tine o tot asa (Y) !!!!.

 • Scuza ma te rog pt off topic .. parca pe situ ul tau am vazut un tutorial in care se facea o selectie folosid canalele, mai precis cel cu contrastul mai pronuntat adica Blue.Nu l mai gasesc .. sau gresesc situ ul.????

Lasa un comentariu


4 + = 13Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios