Nov
28
2011

Cum creezi un wallpaper in photoshop

Hello! Astazi o sa va prezint o modalitate de a desena propriul wallpaper. Pentru inceput va trebui sa descarcati texturile pe care le vom folosi in acest tutorial. Texturile vor fi folosite la sfarsitul tutorialului.

Textura photoshop 1

Textura photoshop 2

Pasul 1.

Deschideti un nou document cu dimensiunea dorita, de preferat dimensiunea displayului tau. Eu am ales o dimensiune de 1280x1024px. Umpleti layerul nou creat cu o culoare si aplicatii un Gradient Overlay ca in poza de mai jos.

Pasul 2.

Pentru a crea un efect mai special pe background alegem¬† “Custom Shape Tool” din bara de unelte si selectam din Shape-urile deja existente in photoshop “Registration Target 2″. Alegem culoarea #655436 si desenam steaua.
Modificam proprietatile layerului din Normal in “Color Burn”

Pasul 3.

Tastam textul dorit,eu am folosit fontul Arial Black, selectam “Warp Tool” si aplicam setarile din poza de mai jos pentru a daun efect ondulat textului.

Aplicam urmatoarele efecte pe text din Blanding Options.

Pasul 4.

La acest pas vom reda textului un efect de 3D. Pentru acest lucru vom duplica layerul cu textul, pozitionam layerul duplicat in spatele layerului initial, scoatem toate efectele din Blending Options si coloram textul cu culoarea #77552d. Pozitionam textul duplicat cu 8 pixeli mai la stanga si 7 pixeli in sus. Pot fi mai multi in functie de text.

Aplicam pe text o umbra, ca in poza de mai jos.

Pasul 5.

Aplicam mascota dorita, peste toate layerele, dar sub layerele cu textele, careia ii aplicam un efect de Outer Glow.

Pasul 6.

Ok, acum ca avem toate obiectele aplicate, vom crea un efect mai special de wallpaper. pentru acest lucru vom folosi texturile pe care le gasim la inceputul tutorialului.

Adaugam textura cu numarul 1 peste toate layerele intrun nou layer si setam layerul ca “Multiply” si ii setam o Opacitate de 86%.

Adaugam textura cu numarul 2 , setam layerul ca “Soft Light” si ii setam o opacitate de 50%.

Pasul 7.

Peste toate aceste layere adaugam un nou layer pe care il umplem cu culoarea #4b0c4c, setam layerul ca “Pin Light” si ii setam o opacitate de 10%.

Poza finala:

 

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

5 Comments + Add Comment

 • Super!

 • Merci,

 • Gorgeous!

 • Cum adaug “Gradient overlay” ? Sunt incepator ;;)

  • Salut,

   Faci click dreapta pe layerul pe care vrei sa adaugi, apoi alegi “Blending Options”.
   In fereastra deschisa ai “Gradient Overlay” (a 3 -a bifa de jos in sus), selectezi, apoi setezi in dreapta ce culori vreiFollow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios