Nov
29
2011

Cum sa creezi un text vectorial folosind efectul Scribble din Adobe Illustrator

Revin dupa o lunga perioada in care nu am mai scris tutoriale pentru Adobe Illustrator. In acest tutorial o sa va descriu o modalitate destul de simpla de a aplica pe un text, un efect de “sticker”. Acest efect mai poate fi folosit si la iconuri pentru situri.

Pasul 1.

Selectam din bara de unelte Tipe Tool si tastam prima litera, in cazul meu litera C. Eu am folosit fontul “Casual”.

Dupa ce am tastat prima litera, mergeti in meniul de sus la “Object” si accesati “Expand” (pentru a putea modifica proprietatile literei).

Pasul 2.

Aplicati un gradient pe litera care sa aiba proprietatile din poza de mai jos.

Pasul 3.

La acest pas vom creea o umbra pentru litera. Pentru a face acest lucru, duplicati primul layer astfel: selectati litera, tastati CTRL+C apoi tastati CTLR+B (pentru a pozitiona layerul copiat in spate). Trageti de obiect folosind  “Direct Selection Tool (A), din bara de unelte, ca in poza de mai jos.

Pasul 4.

Cu layerul din spate selectat, selectati din meniu Effect -> Stylize -> Feather apoi aplicati un Feather Radius de 17px.

Pasul 5.

Ok, acum selectati iar primul layer (litera cu gradient) si aplicatii un Stroke de 3 px de culoare alba.

Pasul 6.

Activati din meniul Window tabul Appearance, selectatiprimul layer, si apoi adaugati o nou culoare peste litera C, facand click pe butonul din coltul dreapta sus al ferestrei Appearance. Selectati la Fill culoarea #ff00ff.

ok, acum cu  layerul Fill din  fereastra Apperance selectat, va duceti in meniu la Effect -> Path -> Offset Path si ii atribuiti o valoarea de -8px;

Pasul 9.

Tot cu layerul Fill selectat, din fereastra Appearance, va duceti in meniu la Effect -> Stylize -> Scribble, si atribuiti valorile din imaginea de mai jos.

Aplicati un efect de gradient ca in pzoa de mai jos.

 

 

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

Comments are closed.Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios