Dec
19
2011

Cum sa schimbi culoarea ochilor si sa aplici un machiaj in Photoshop

In tutorialul de astazi o sa va arat cum sa modificati culoarea ochilor in photoshop si sa aplicati un machiaj profesional, fara a modifica textura pielii.  Pentru a prelucra cat mai corect o poza va trebui ca aceasta sa aiba o dimensiune destul de mare, prentru a avea acces la detalii.

Poza inainte de machiaj

Poza dupa aplicarea machiajului

Pasul 1.

Ok. Pentru inceput va trebui sa facem o selectie a ochilor. Atentie nu selectam si zona din centru, neagra. Pentru a face o selectie cat mai corecta folosim din bara de unelte Eliptical Marquee Tool. Pentru a face mai multe selectii tinem apasat, tasta Alt pentru a indeparta zone, si tasta Shift pentru a adauga zone de selectie. Pentru inceput faceti un cerc cat zona ochiului apoi tineti apasat tasta Alt si faceti o selectie a centrului negru. Selectia ar trebui sa arate ca in poza de mai jos.

Dupa ce ati facut salectia tastati CTRL+J pentru a face o copie a zonei intrun nou layer.

Pasul 2.

Acum schimbam culoarea ochiului folosind Hue/ Saturation. Selectati layerul nou copiat, va duceti in zona din dreapta jos (sub layere), faceti click pe pictograma jumatate neagra, jumatate alba si alegeti Hue/Saturation. Selectati layerul si il faceti masca, tastand ALT +CTRL +G.

Ok, acum vaduceti in proprietatile Hue/Saturation si setati ca in poza de mai jos

Pasul 3.

Acum putem trece la machiaj. Selectam zona dorita din jurul ochilor, pentru a face o selectie cat mai corecta, folosim din bara de unelte Lasso Tool, selectam zona si apoi ne ducem la butonul de sus “Refine Edge” si modificam Radius in functie de preferinte.

Dupa ce am facut selectia tastam CTRL+J pentru a face o selectie intrun nou layer si modificam ca la Pasul 2.

Facem acelasi lucru de mai multe ori in functie de numarul de nuante pe care il dorim.

Pasul 4.

Selectam din bara de unelte Brush Tool, setam un radius de 4, culoarea alba si aplicam ca in poza de mai jos, in jurul ochilor, pentru a da un efect de stralucire.

Setam opacitatea acestui layer in functie de preferinte.

Pasul 5.

Tot cu Brush Tool, dar de data asta de culoare neagra si un radius de 9 aplicati putin contur in jurul ochiului.

Pasul 6.

La acest pas vom aplica gene false. Descarcam de pe net cateva Brushuri de aici, puteti folosi si altele, adaugam in partea de jos a ochiului, stergem putin zona care delimiteaza ochiul de gene, si modificam putin inaltimea.

La final aplicam putina umbra la gene. Explicatiile le gasiti in pozele de mai jos.

Poza finala.

 

 

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

5 Comments + Add Comment

  • Merci mult pt tutorial, mi se pare super practic, nu toti vrem sa invatam photoshop doar ca sa facem ce ne trebuie noua, dar tutorialul asta e scurt si la obiect: like !

  • super phoyoshop

  • super

  • imi cer scuze insa nu am inteles dupa ce am descarcat genele false unde le putem gasi pentru ale aplica?Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios