Dec
15
2011

Tutorial despre cum sa creezi o panglica in photoshop. Tutorial Ribbon

In tutorialul de astazi o sa va arat cum sa desenati o panglica de “semnalizare”. Putem folosi aceste panglici pentru a scoate in evidenta o poza din site sau pentru a marca o poza din portofoliu. De cele mai multe ori aceste “Ribbon-uri” sunt pozitionate intrun colt al pozei si sunt folosite pentru a marca o noutate sau o lucrare premiata din portofoliu.

Poza finala

Pasul 1.

Creati un nou document cu dimensiunea de 800×800 px, umpleti cu o culoarea #6e9dc9 si adaugati poza pe care doriti sa o marcati. Pentru un efect mai placut puteti adauga pozei o usoara umbra.

Pasul 2.

Selectati Rectangle Tool din bara de unelte si desenati un dreptunghi pe care apoi il rotiti cu -35 de grade, ca in poza de mai jos.

Pozitionati si taiati panglica la fel ca in poza de mai jos, lasand o margine de 4-6 pixeli sus si in stanga.

Pasul 3.

Selectati layerul cu panglica si aplicati urmatoarele caracteristici in “Blending Options

- Drop Shadow

- Inner Glow

- Bevel and Emboss

- Gradient Overlay

- Stroke

Pasul 4.

Ok, dupa ce am aplicat, selectati layerul cu panglica, va duceti in meniu la Filter – > Convert for Smart Filters. Apoi va duceti la Filter -> Noise -> Add Noise si aplicati ca in poza de mai jos

Panglica va trebui sa arate asa:

Pasul 5.

Tastam textul dorit pe panglica Ex: New, inclinati textul cu -35 de grade, coloram textul cu #6e0118 si aplicam urmatoarele caracteristici in Blending Options:

- Drop Shadow

- Inner Shadow

- Gradient Overlay

Pasul 6.

Scrieti tot cu text ——————— setati o distanta de 200 intre caractere, rotiti cu -35 de grade si aplicatii Drop Shadow ca in poza de mai jos.

Poza finala

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

3 Comments + Add Comment

  • Super tare panglica. Nici nu-ti dai seama ce poti face cu stilurile de layer (layer styles), atatea combinatii exista incat ai ramane uimit, ele fiind o puternica functie a Photoshop-ului. Imi place cu te-ai jucat cu stilurile de layer, bravo.

    Totusi, un sfat am si eu pentru tine. Nu am reusit sa ma uit la toate tutorialele tale, dar din cate am vazut, nu prea ai tutoriale de incepatori, mai multe pentru persoanele mai avansate un pic (mediu). Totusi, imi place creativitatea ta, si un mic secret, design-ul tau “Is killing me”, e super fain.

    • Multumesc tare mult pentru apreciere. Sa stii ca mam gandit sa scriu si tutoriale pentru incepatori, cred ca o sa fac o noua categorie, o sa ma gandesc cum.

  • apreciez ceea ce faci. k faci bine de tot! Cautam un tutorial pentru o panglica cu funda pt. cadouri de Craciun. Poate gasesc tot la tine, dupa ce lasa comentariul. Iti doresc numai bine si muuuult spor!Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios