Feb
8
2012

Cum sa creezi un wallpaper cu o masina in Photoshop

Salut, in tutorialul de astazi o sa creem un wallpaper cu o masina veche. Pentru a creea wallpaperul am avut nevoie de cateva poze pe care le puteti descarca de aici:

- poza cu masina veche

- poza cu norii

- textura pentru drum

Wallpaperul final poate fi descarcat de aici

Poza finala

Pasul 1.

Pentru inceput va trebui sa extragem masina din poza. Pentru a extrage masina din poza folosim din bara de unelte Pen Tool. Cu acesta selectam masina, dupa ce am facut selectia facem click dreapta in iteriorul selectie si alegem Make Selection… , apoi tastam CTRL + J pentru a face o copie a selectiei intrun nou layer.

Pasul 2.

Ok, acum vom schimba culoarea masinii in galben. Pentru a face acest lucru, creem un nou layer peste layerul cu masina, facem click dreapta pe layerul nou creat si selectam Create Clipping Mask. Acum layerul se va afisa doar peste masina.

Umplem layerul cu o culoare oarecare si setam Fill 0%.

Facem click dreapta pe layer, alegem Blending Option si setam la Color Overlay:

Blend Mode: Color

Opacity: 100%

Si alegem culoarea dorita, eu am ales un galben auriu #ffcc39;

Pasul 3.

Observati ca masina este acum acoperita toata cu acea culoare galbena, inclusiv ornamentele cromate si rotile, ceea ce nu este ok. Pentru a inlatura culoarea de pe aceste elemente vom creea o masca pentru acest layer.

Pentru a pune o masca pe un layer trebuie sa avem layerul selectat si sa facem click pe butonul de jos, de sub layere, cel cu cerculet alb. Observati ca masca are acea culoare alba, inseamna ca este “vizibila” toata masca, pentru a indeparta culoarea va trebui sa desenam cu un brush de culoare neagra peste elementele cromate, avand selectata masca.

Deci: selectam Brush Tool, de o marime variabila, 5-50px, selectam culoarea neagra, selectam masca si desenam peste elementele dorite.

In felul acesta, folosind masti, putem reveni la ce am avut inainte foarte usor, folosim in loc de culoarea neagra, alb.

Pasul 4.

Acum am terminat cu masina, salvam poza ca .png.

Creem un nou document, alegem dimensiunea dorita pentru wallpaper, eu am ales 1600 x 1200px.

Umplem layerul cu culoarea #fffee0, adaugam in prima jumatate de sus poza cu norii.

Creem o masca pentru layerul cu norii, selectam din bara de unelte Gradient Tool, setam Linear Gradient si de la negru la alb si tragem de jos in sus pana la jumatatea pozei.

Setam o opacitate de 81%

Pasul 5.

Adaugam textura cu pietre in partea de jos, facem acelasi lucru ca la nori, doar ca de sus in jos.

Coloram pietrele la fel cum am facut si la masina.

Adaugam .png-ul cu masina peste aceste doua layere.

Pasul 6.

Urmeaza sa creem o umbra pentru masina. Pentru a creea acest lucru duplicam layerul cu masina, selectam layerul de sub masina, acoperim cu culoarea negra apoi aplicam un filtru de blur. Selectam din meniu Filter -> Blur -> Gaussian Blur, alegem un blur de 2px.

Umbra va trebui sa arate asa:

Ingustam la jumatate umbra, de sus in jos, tastam CTRL+T facem click dreapta si alegem Warp, modificam ca in poza de mai jos.

Stergem cu o opacitate scazuta marginile umbrei

Umbra va trebui sa arate asa:

Pasul 7.

Creem un nou layer peste toate layerele, inclusiv cel cu masina, folosim Radial Tool si tragem din centru spre coltul din dreapta sus.

Setam layerul ca Multiply

Layerul va trebui sa arate asa:

Pasul 8.

Creem o masca pentru acest layer si indepartam din zona masinii. Pentru zona din fata folosim un brush cu o opacitate de 100% iar pentru zona din spate folosim un brush cu o opacitate mai scazuta, intre 30-70%.

Poza finala:

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Articole similare

5 Comments + Add Comment

 • salut, mersi ca ai tinut cont de parere. Banuiesc ca ai uitat sa explici cum ai scos personajul din spatele parbrizului.

  • Da, intradevar am uitat, dar se scoate la fel cum scoti si masina din poza, tot cu Pen Tool, si apoi Make Selection…

   Sau, daca nu iti tremura mana :) poti sterge cu Eraser Tool, dar setaezi Hardness 100%

   Bafta,

 • Am incercat sa schimb culoarea masini cum ai facut tu si nu mi-a iesit, am incercat si cu color range cum am mai vazut pe youtube degeaba :) . Poate faci un tutorial de genu pe viitor.

  • E destul de simplu:

   1. creezi un nou layer peste poza cu masina, il umpli cu o culoare si setezi ATENTIE, Fill la 0%
   2. faci click dreapta pe layer, alegi Color Overlay, alegi culoarea, si tot aici setezi Blend Mode : Color.

   E destul de simplu, eu zic sa mai incerci ca o sa mearga.
   In viitor o sa fac si tutoriale video, poate ca atunci o safie mai ok.

   Bafta

   • Merge doar pe culori deschise gen galbem etc. daca dau un negru nu mai prinde bine, si trebuie sa ma ocup sa sterg apoi grila rotile de culoare ca se aplica pe toata masina. Pe youtube am gasit ceva ce color range-ul dar la mine nu a mers. Ar fi bine daca ai face tutoriale video.
    Salut!Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios