Dec
16
2016

3 mituri despre implementarea unui sistem ERP

Implementarea unui sistem ERP reprezinta o investitie strategica pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate sau de amploarea acesteia. Sistemul WizPro ERP a fost conceput pentru a ajuta la dezvoltarea companiei si pentru a creste eficienta fortei de munca, dar si a business-ului.

Implementarea ERP nu se face intr-un singur departament sau pe toate departamentele odata, acest software fiind compus din mai multe parti integrate: program salarii, soft HR, soft transport, soft WMS, program contabilitate etc.

Multi manageri se feresc de implementarea unui sistem ERP din cauza dezinformarii si a miturilor despre implementare, precum:

1.         Softurile ERP sunt dificil de implementat, iar procesul dureaza prea mult timp
Deoarece traim intr-un secol al automatizarii, implementarea ERP nu mai ocupa la fel de mult timp precum la inceputurile primelor implementari cand nu multe companii isi permiteau aceasta schimbare din punct de vedere financiar. In prezent, durata punerei in aplicare a softurilor ERP este chiar rezonabila, in jurul a catorva saptamani, timp in care angajatii pot invata cum se opereaza software-ul.

2.         Sistemele ERP costa prea mult, iar valoarea lor nu este justificata
Aparitia tehnologiei Cloud sau SaaS (software-ul ca serviciu) a dus la schimbari majore in ceea ce priveste costurile implementarii sistemelor ERP. Ultimele versiuni ale softurilor sunt din ce in ce mai usor de integrat in interiorul unei companii, chiar si versiunile mai complexe, implementate de organizatiile mai mari, au avansat semnificativ.
Atunci cand sunt analizate costurile, companiile trebuie sa tina cont de beneficiile pe care un sistem ERP le va aduce firmei pe termen lung, lucru de care foarte putini manageri tin cont atunci cand iau decizia implementarii.

3.         Unul dintre cele mai cunoscute mituri este faptul ca multe dintre companii se considera a fi foarte mici sau a avea angajati prea putini pentru a implementa un soft ERP
Sistemele ERP au diferite functionalitati care pot contribui la dezvoltarea si celor mai mici organizatii. Un exemplu este operarea cifrelor, rapoartelor si a datelor de baza in Excel. In acest caz, angajatorul trebuie sa analizeze timpul, costurile si riscurile existente pentru gestionarea acestor date in Excel versus operarea lor intr-un sistem ERP.

O singura solutie ERP poate raspunde nevoilor unei companii, indiferent de dimensiunea ei si de industria din care face parte. Chiar si o firma mai mica are nevoie de instrumente moderne si puternice pentru a face fata competitorilor.

Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios

Comments are closed.Follow Me on Pinterest

my portfolio on Portfolios